указатель этикеток  ▪  указатель имён муз. автомат  ▪  избранное  ▪  участники  ▪  помощь  ▪  о сайте  ▪ english

Главная > . . > Газеты > Alma Fohström

Лучшие экспонаты  |  Комментарии  |  Поиск


Alma Fohström
 

 
 
 увеличить
 

подробности

на других языках: РусскийEnglish

 Сохранить JPG файл Печать изображения Послать электронную открытку


Содержимое этикетки:

Базовый фонд 
Alma Fohström viettää näinä päivinä 25-vuotista taiteilijajuhlaansa parilla konsertilla täällä syntymäkaupungissaan. Laulajattarella oli aikomus näiden konserttien jälkeen vetäytyä julkisesta taiteilijaelämästä syrjään. Tyyneltä ja rauhaisalta on varmaankin tuntuva sellaisen taiteilijan ilta, joka elämässään näkee vaan uutterata, väsymätöntä työtä, uskollista jalojen aatteiden palvelusta, pyrintöjen toteutumista. Sellaisia riemukulkua taiteen huipuille, kuin Alma Fohströmillä, ei ole monella taiteilijalla ollut. Suomen laulajattarista ei myöskään kellään ole yhtä loistavaa, suurta ja kuuluisaa taiteilijaelämää takanaan, kuin Alma Fohströmillä. Hän on ollut maamme ensimmäinen suuri ja maailmankuulu laulajatar, samalla kun hän koloratuurilaulajattarena on koko musiikkimaailmassa etsinyt vertaistaan. Paljon on maailmaa hämmästyttänyt se seikka, etta syrjäisestä, tuntemattomasta Suomesta tällainen satakieli ilmoille lensi, ja paljon on Suomemme maine ja nuori taide Alma Fohströmin kautta kasvanut ja tunnustusta saanut. Sekä ooppera- että konsertti laulajattarena on hän ihastusta herättänyt ympäri Euroopan, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Voittoretkillänsä on hän aina väliin pistäytynyt kotimaassaan ja täällä meitä viehättänyt sydämellisella laulullaan ja herttaisilla liverryksillään. Monet ovat ne oopperat, joissa han sekä täällä kotona että vieraissa maissa on laakereitaan niittänyt. Mainitsemme niistä vain muutamia: Faust, Lucia, Unissakävijätär, Linda, Romeo ja Julia, Dinorah, Rigoletto, Don Juan, Fra Diavolo, Hugenotit y. m. Vuodesta 1890 on suuri laulajattaremme kuulunut primadonnana Moskovan Keisarilliseen hovioopperaan. Joitakuita vuosia takaperin erosi hän tästa toimesta.

Alma Fohströmin taide kirkkaine värineen ja heleine sointuineen on kuvastus hänen omasta olennostaan, hänen persoonastaan. Hän on itse heleä paivanpaiste, aina nuori ja iloinen, vaatimaton ja herttainen. Hänen viehättävä olentonsa ja miellyttävä esiintymisensä on aina lisännyt hänen menestystään sekä oopperanäyttämöllä että konserttilavalla.

Kun nyt Alma Fohström viettaa 25-vuotista teilijajuhlaansa, jossa hän samalla tahtoo meiltä ottaa jäähyvästit, olemme varmat, että yleisö on ansion mukaan juhliva tätä suurta tytärtämme, kiittävä häntä kaikesta, mitä hän taiteen ja varsinkin Suonien taiteen hyväksi on tehnyt, ja on ympäröivä häntä sillä kansan rakkaudella, joka on elävä vielä monta sukupolvea senkin jälkeen, kun satakielemme liverrys on laannut. Sillä Alma Fohströmin nimi on kirkkaana tahtenä elävä kautta aikojen.

Из коллекции Юкка Кеттунен, Финляндия
Имя: Alma Fohström
Дополнительная информация:
Издание (-я): Газеты
Дополнительные ключевые слова:  
Размер файла: 6.6 MB | 2512x3076 px
Просмотров: 6880 | Загрузок: 17
Рейтинг: (0 голосов)
Добавлено: TheThirdPartyFiles | 01.03.2015 04:02 | Последнее редактирование:  bernikov | 01.03.2015 04:25
 
 
Автор Комментарий
Комментариев пока нет
 
 

О сайтеУсловия использованияКонфиденциальностьСсылкиПишите намГостевая